Roadtrip

23.30

Jag spelar poker och min kompis tittar på. Han ser ledsen ut och utbrister hastigt att han är hungrig och får valpögon. Jag kan ju då inte stå emot dessa valpögon och faller ned i samma hungerstup och får de svårt att komma upp därifrån när han snor datorn och googlar på vilka tider Max har öppet i Luleå, 25 mil bort.

23.40

Har konstaterat att vvi inte hinner från Gällivare till Luleå på 30 minuter. Börjar smått fundera på Statoil i Gällivare., men måste kolla Frasses först. Deras hemsida får klart underkänt då det inte står några öppet-tider.

23.50

Efter en redig research på öppettider hittar vi inga, änn en gång så tänker vi på Statoil i Gällivare. Tänker och tänker...bestämmer att nu far vi på Staoil och köper dubbel-cheese.

23.52

Vi sitter i bilen på väg mot Staoil, men nånting händer. Det är dimma ute och fukten bildar is på rutan, vi har full pull på värmen men inget händer. Vi har inte tid att stanna. Vi ser ingenting. Hur ska detta gå? Ska vi överleva denna vansinnes färd från Malmberget och in till Gällivare?.

00.00

"Klockan är 12 och här är Ekot. Barack Oba..." Vi har kommit fram, men det kommer folk ut från Staoil men det går inte att komma in. Det är mörkt och stängt. Vi tittar på varann, utbrister i ren panik att vi far till Kiruna. Dom har dygnet runt öppet. Men vid närmare eftertanke, har vi råd med de? Joo då vi har ju mammas tankkort (förlåt mamma). Men vi har inga mobiler med oss, skulle vara bra att ha de om vi skulle kunna komma på att krasha. Destination: Malmberget!

00.15

Isen är ett problem, den smälte bort på Staoil men den växte, och den växte fortare änn en mashmallow i en micro. Är framme i Malmberget, min kompis springer upp och hämtar sin mobiltelefon, isen smälter och försvinner. Han kommer ut och vi är på väg. Destination: Kiruna.

00.16

Isen växer...

00.26

Isen växer, vi måste stanna på närmasta parkeringsplats. Isen smälter, men lyktorna är igen-isade. Vi försöker skrapa dom men det går inte, det är betong-is. Färdigskrapat and we are on our way again.

01.00

"Klockan är 1 och här är Ekot. Barack Obama..."
Ja vi vet redan att han har blivit ny president i USA vi behöver inte höra de nå mer nu. Med värmen på full pull i bilen så blir det ganska varmt. -10 ute och min goda vän har nu klätt av sig halvnaken och sitter endast i byxor. Ut och skrapa lyserna änn en gång.

02.00

"Klockan är 2 och här är Ekot. Barack Obama..." HAR BLIVIT NY PRESIDENT I USA VI VET!!! skriker vi i bilen och konstaterar med ett glädjetjut att vi äntligen har kommit fram till älskade Statoil mack i Kiruna. Under den senaste timmen har v fått stanna säkert 4 ggr och skrapat lyktorna. Denna is är förädisk och livsfarlig har vi kommit fram till.
Vi går in på Statoil och funderar över vad vi ska ha för nåt, allt såg ju så gott ut och hungriga va vi. Damen i kassan frågar vars vi är ifrån (hade en t-shirt som det står Umeå på). Gällivare säger vi. Statoil i Gällivare var ju stängt så vi var tvugna att fara hit till Kiruna för att äta. En lagomt sned blick fick vi och beställe. En trippel cheese och en dubbel cheese. Sätter oss i bilen och käkar och nedvärderar alla Kriuna bor som går in. Förlåt Kiruna.

02.30

Mättna och belåtna börjar vi våran färd tillbaka mot Gällivare. Nu med godis och dricka som färdkost. Pga. stor vätskeförlust på vägen till Kiruna så gick drickorna åt innan vi ens hunnit ut ur Kiruna.

03.00

"Klockan är 3 och här är Ekot. Barack Oba...." Nu börjar vi bli lagomt less på detta Ekot. Inte undra på att det heter Ekot de e ju ett enda jävla EKO hela skiten. Isstopp igen...

04.00

"Det här är Ekot och klockan är 4. Barack Obam..." Jippi det måste ha ekat lite snett i grottan. Det kanske var något fel på mottagningen eller nåt. Nu lät det inte längre som vanligt. Synd att vi var framme i Gällivare.


Så efter typ 100 skrap-stopp och stor vätskebrist och en snitthastighet på 70 km/h är vi äntligen hemma. En ganska rolig resa men endå fruktansvärt frustrerande resa. Inte kunde man då sova bara för att man kom hem inte, det skulle snart komma ut ett nytt avsnitt av NCIS. Tror ni att det kom nåt nytt avsnitt? NEJ, så klart att det inte gjorde de!

Pull och Knull!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0