En dag på jobbet...

Alltså den här dagen, de va en sån här dag som man vet när man vaknar att nånting kommer att gå fel och man borde stanna hemma. TROR NI ATT JA GJORDE DE? Nää

Asså ja kommer på jobbet, känner mig lite stressad. Tar dom grejjer jag ska ha å åker iväg till grillen. Kommer dit her på allt åååååå....SHIT ja glömde dressingen å vad är hamburgare utan dressing?? PRECIS

Så a låser allt å drar upp till resturangen letar reda på dressingen tar den feta dressinghinken  å beger mig mot lastbryggan, öppnar dörren å pang så åker hela hinken i golvet, hinken ågr så klart sönder och halva hinken rinner ut. Grillen ska öppna om typ 1 minut å jag står å försöker torka upp dressing. JIPPI!

Kommer ned till grillen en kvart för sent, folk va lite griniga och jag tokstressad. Försöker göra det bästa av situationen, gick skitbra tills det väller in folk. Löning, helg, nysnöat och lunch, de va inte 1 person utan kanske 101 personer.

1 person dvs jag, och 50 pers i kö som väntar på sina hamburgertallrikar. Ingen hit kan ja lova.
Men då kom det 2 eldsjälar vill jag lova, läkare va dom också. Dom erbjöd sig att hjälpa mig att flippa bugare så  där står dom i mitt kök å flippar börjare i slalompjäxor, utan dom ahde de aldrig gått.

Imorrn är vi 2 stycken tacka gudarna för de kan ja lova. Men ja måste säga att arbetslusten har sjunkit radikalt, de enda som va roligt på hela dan va att ja träffa en gammal klasskompis, som ja bara hann säga hej till å sen fortsätta som en robot. Men de va en välkommen syn.

Nu ska ja nog sova eller nåt, fast kan inte riktigt de, e fortfarande lite upp i varv å vill bara att mina sjärtgossar ska komma hem och hålla mig sällskap å få mig på bra humör igen!

Sug å svälj trevlig helg

Män inte kvinnor...

Idag upptäckte jag en grejj, blev ganska faschinerad. Är ju ny inom branschen hur ska jag kunna veta sånt här?

Jag har alltid trott att det är kvinnor som sätter sig på fiket och pratar med varann om sina liv å problem och allt sånt.

Inte på mitt fik. Där är det männen som dominerar. Dom kan sitta i timtal och prata med varann och se sorgsna ut.

Är det bara på mitt jobb eller är det så på andra ställen också, måste luska vidare i detta...

Vilken dag!

Jag har haft en ganska stressad dag faktiskt måste jag säga.

Men den blev rolig i slutänden

Asså jag stog vid kassan, de kom en gammal gubbe, typ 50 bast. Han frågar vad jag heter. Emma svarar ju jag då så klart.
Sen frågade han hur jag hade hamnat här, berättade om min polare som jobbar uppe i resturangen. Sen kommer de folk in åsså utbrister han lite tyst "Shit nu kommer frugan måste dra" åsså drog han

HUR NORMALT E DE PÅ EN SKALA!?!?!??!!

Roadtrip

23.30

Jag spelar poker och min kompis tittar på. Han ser ledsen ut och utbrister hastigt att han är hungrig och får valpögon. Jag kan ju då inte stå emot dessa valpögon och faller ned i samma hungerstup och får de svårt att komma upp därifrån när han snor datorn och googlar på vilka tider Max har öppet i Luleå, 25 mil bort.

23.40

Har konstaterat att vvi inte hinner från Gällivare till Luleå på 30 minuter. Börjar smått fundera på Statoil i Gällivare., men måste kolla Frasses först. Deras hemsida får klart underkänt då det inte står några öppet-tider.

23.50

Efter en redig research på öppettider hittar vi inga, änn en gång så tänker vi på Statoil i Gällivare. Tänker och tänker...bestämmer att nu far vi på Staoil och köper dubbel-cheese.

23.52

Vi sitter i bilen på väg mot Staoil, men nånting händer. Det är dimma ute och fukten bildar is på rutan, vi har full pull på värmen men inget händer. Vi har inte tid att stanna. Vi ser ingenting. Hur ska detta gå? Ska vi överleva denna vansinnes färd från Malmberget och in till Gällivare?.

00.00

"Klockan är 12 och här är Ekot. Barack Oba..." Vi har kommit fram, men det kommer folk ut från Staoil men det går inte att komma in. Det är mörkt och stängt. Vi tittar på varann, utbrister i ren panik att vi far till Kiruna. Dom har dygnet runt öppet. Men vid närmare eftertanke, har vi råd med de? Joo då vi har ju mammas tankkort (förlåt mamma). Men vi har inga mobiler med oss, skulle vara bra att ha de om vi skulle kunna komma på att krasha. Destination: Malmberget!

00.15

Isen är ett problem, den smälte bort på Staoil men den växte, och den växte fortare änn en mashmallow i en micro. Är framme i Malmberget, min kompis springer upp och hämtar sin mobiltelefon, isen smälter och försvinner. Han kommer ut och vi är på väg. Destination: Kiruna.

00.16

Isen växer...

00.26

Isen växer, vi måste stanna på närmasta parkeringsplats. Isen smälter, men lyktorna är igen-isade. Vi försöker skrapa dom men det går inte, det är betong-is. Färdigskrapat and we are on our way again.

01.00

"Klockan är 1 och här är Ekot. Barack Obama..."
Ja vi vet redan att han har blivit ny president i USA vi behöver inte höra de nå mer nu. Med värmen på full pull i bilen så blir det ganska varmt. -10 ute och min goda vän har nu klätt av sig halvnaken och sitter endast i byxor. Ut och skrapa lyserna änn en gång.

02.00

"Klockan är 2 och här är Ekot. Barack Obama..." HAR BLIVIT NY PRESIDENT I USA VI VET!!! skriker vi i bilen och konstaterar med ett glädjetjut att vi äntligen har kommit fram till älskade Statoil mack i Kiruna. Under den senaste timmen har v fått stanna säkert 4 ggr och skrapat lyktorna. Denna is är förädisk och livsfarlig har vi kommit fram till.
Vi går in på Statoil och funderar över vad vi ska ha för nåt, allt såg ju så gott ut och hungriga va vi. Damen i kassan frågar vars vi är ifrån (hade en t-shirt som det står Umeå på). Gällivare säger vi. Statoil i Gällivare var ju stängt så vi var tvugna att fara hit till Kiruna för att äta. En lagomt sned blick fick vi och beställe. En trippel cheese och en dubbel cheese. Sätter oss i bilen och käkar och nedvärderar alla Kriuna bor som går in. Förlåt Kiruna.

02.30

Mättna och belåtna börjar vi våran färd tillbaka mot Gällivare. Nu med godis och dricka som färdkost. Pga. stor vätskeförlust på vägen till Kiruna så gick drickorna åt innan vi ens hunnit ut ur Kiruna.

03.00

"Klockan är 3 och här är Ekot. Barack Oba...." Nu börjar vi bli lagomt less på detta Ekot. Inte undra på att det heter Ekot de e ju ett enda jävla EKO hela skiten. Isstopp igen...

04.00

"Det här är Ekot och klockan är 4. Barack Obam..." Jippi det måste ha ekat lite snett i grottan. Det kanske var något fel på mottagningen eller nåt. Nu lät det inte längre som vanligt. Synd att vi var framme i Gällivare.


Så efter typ 100 skrap-stopp och stor vätskebrist och en snitthastighet på 70 km/h är vi äntligen hemma. En ganska rolig resa men endå fruktansvärt frustrerande resa. Inte kunde man då sova bara för att man kom hem inte, det skulle snart komma ut ett nytt avsnitt av NCIS. Tror ni att det kom nåt nytt avsnitt? NEJ, så klart att det inte gjorde de!

Pull och Knull!


Alltid detta ständiga problem

Detta problem återkommer hela tiden i mitt liv, det försvinner aldrig. Ensam, det är jag kanppast. Hela världen har detta problem.

Nu kommer folk att tycka att jag är jävligt egotrippad, men vadå? Får man inte vara de nångång?
Människor måste vara egotrippade, annars hade världen gått under. Det hade inte funnits några människor om folk inte var egotrippade, precis som jag.

Nu till mitt ständigt återkommande problem. Jag kan inte äta, bo, köra bil, köpa snus, skita, eller skriva de här, om jag ska va helt laglig (vilket jag inte är) så kan jag inte ens se eller höra på radio (Hej hej Radiotjänst *vink blink*) utan dessa papperslappar och mynt.

Nu tycker ni säkert att de där me snus och köra bil är 2 helt onödiga saker att spendera pengar på. MEN VADÅ! För mig är snus bland det viktigaste som finns i mitt liv, tror ni mig inte fråga mina kompisar. Och köra bil måste ja göra, det är lite långt att gå över 1 mil till jobbet, och sista biten är uppför ett berg.
Bara att sluta snusa och gå är en bra träning tänker säkert många nu, men ett beroende ersätts ofta av ett annat, bättre att snusa änn att bli beroende av godis. Och de där med bra träning, joo visst de e skitbra träning att gå 2 mil per dag men det är inte lika kul när det blåser storm varenda dag på mitt lilla berg och när man kommer ner från mitt lilla berg och vinden har avtagit så är det istället -25 sista 9 kilometrarna.

Men i dessa krisdagar så ska jag verkligen skatta mig lycklig, jag har ett jobb (änn så länge iaf.) och jag har boende och tack mamma för att jag får låna ditt tankkort. Fast jag vet inte om jag vågar lämna tillbaka det, för de betyder att jag måste möta hon ansikte mot ansikte mellan minst 4 ögon och några välgenomtänkta ord kommer att komma ur henne gällande bensinräkningen. Ett senare beskymmer.

Och jag ska verkligen skatta mig lycklig över att jag har ett boende, bor med 2 arbetskamrater varav 1 jag har känt sen några år tillbaka och är min bästa vän. Dom betalar hyran åt mig till jag får min första lön på jobbet vilket blir i slutet av februari. Längtar tills dess ska ni veta.

Jokkmokks Vintermarknad kommer också inom en snar framtid, och hur ska detta gå. Marknaden är inte helt gratis precis, det är öl som ska drickas och sprit och det är biljetter som ska köpas och mat är också ett måste och sist men inte minst snus. Och NEJ! Jag tänker inte vara nykter på marknaden. Att vara nykter på marknaden det är som att åka till Oktoberfest i Tyskland och inte tycka om öl. Det går icket. Totalt slöseri med tid och pengar att åka till Otoberfest i Tyskland och inte tycka om öl. Enda skillnanden är att det är svårt att skippa Jokkmokks Vintermarknad, den är lite för beroendeframkallande för de.

Tack och hej leverpastej!




Umeå-Jokkmokk-Umeå-Gällivare

Tjenare alla!

Nu måste ja då säga att de va ett jäkla tag sen jag va här inne senast...fick till och med skriva till kundtjänst för att böna och be om att får komma in på min lilla sida...men nu är jag här så nu jävlar ska de berättas!

Det har ju då hänt en hel del på nästan ett år...

Jag flyttade ju som sagt från Umeå till Jokkmokk de stog här inne på bloggen tidigare om allt de, men ja råkade ta bort de.

Men för er som int vet så gjorde jag de för att plugga....min pluggtid är nu slut så i December -08 flyttade jag tillbaka till Umeå, huvva.
Det va nog den längsta månaden i mitt liv tror ja, satt där och gjorde absolut ingenting.

Men då ringde telefonen, så jag svarade, det visade sig att de var min goda vän från Gällivare som ringde och sa att han hade fixat jobb åt mig. Fy fan va najs så ja drog å nu jobbar ja i Gällivare på Dundret i Bistron så kom dit å käka hamburgare vettja!

Nu bor jag med min goda vän och Kockjäveln. Har fått ett helt eget rum, eller ja det är väl mer som en hörna. Jag har min madrass och min dator här. Asså mitt rum är inte riktigt ett rum, det är en del av vardagsrummet. Vi har flyttat en jättebokhylla och gjort den till en vägg.


Det här blir ju ett litet konstigt inlägg, blev så glad när ja fick komma in igen så ja har bara skrivit som fan =P
Så nu ska ja sluta skriva och väcka grabbarna och kanske käka en bit mat, de va ju ett tag sen man gjorde de.

Men innan jag ger mig av till mina pojkar så vill jag bara säga en sak som jag har upptäckt nu under allt flyttande.

Man ska inte äga mer änn vad som ryms i bilen, de blir så jobbigt annars. Så därfor har jag lämnat allt onödigt som tv å alt annat och det enda jag har med mig till gällivare det är böcker, datorn och kläder. Så madrassen den är inte min ;)

Hej då!

RSS 2.0